Puntvandeziel Diabetes II

Het is onbegrijpelijk dat er in onze maatschappij zo weinig wordt gedaan aan het voorkomen en omkeren van diabetes type II. Hoe sneller het ontdekt wordt, hoe gemakkelijker we het kunnen omkeren. Er zijn in Nederland maar enkele risicogroepen die preventief worden gecontroleerd op diabetes.

Door Elroy Hijman
Leestijd gemiddeld 6 minuten

De complicaties van diabetes zijn gevolgen aan o.a. de voeten, zenuwen, ogen, nieren en hart- en bloedvaten. Complicaties kunnen ontstaan doordat hoge bloedsuikers na een tijdje bloedvaten en zenuwen beschadigen.

Check de cijfers hieronder…

Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes mellitus. Elke week komen er zo’n 1.200 mensen met diabetes bij. Zo’n 9 op de 10 mensen met diabetes heeft diabetes type 2. In 2030 zijn er ruim 30% meer mensen met diabetes. Diabetes type 2 is omkeerbaar.


Diabetes vaak niet op tijd gediagnosticeerd

Veel mensen worden jarenlang onder – gediagnosticeerd, dit houdt in dat het eigenlijk te laat wordt ontdekt. Hierdoor wordt het genezen of corrigeren veel moeilijker. Bijna alle diabetes II is te voorkomen en de meeste is ook weer om te draaien met inzet en een goed programma.

Om diabetes II volledig te genezen en te voorkomen is het noodzakelijk is om zowel de triggers als de onderliggende oorzaken kwijt te raken. Dit is meer werk en vereist altijd een programma.

 • Onderliggende omstandigheden zijn voedingsonevenwichtigheden, buitensporige hoeveelheden giftige metalen en chemicali√ęn in het lichaam en mentale of emotionele trauma’s. In sommige gevallen kunnen bepaalde houdingen ook worden beschouwd als onderliggende oorzaken
 • Triggers zijn uitdroging, onjuist dieet en stress.

“De grootste oorzaak van diabetes is direct ook weer de oplossing en dat is leefstijl en voeding, maar ook langdurige stress speelt een grote rol”

Daarnaast is een grote oorzaak de kwaliteit van ons milieu en voeding en de giftige stoffen. Minerale tekortkomingen en giftige metalen zijn een onderliggende oorzaak van alle soorten diabetes, vervanging van vitale mineralen door giftige metalen.

Te veel suiker en zetmeel

Ons dieet bevat o.a. te veel suikers en zetmeel, het eten van geraffineerde zetmeel en geraffineerde suiker droogt het lichaam uit, belast de alvleesklier en het insuline systeem en veroorzaakt ernstige tekorten aan mineralen en andere voedingsstoffen. De mineralen die het belangrijkst zijn voor de regulering van de bloedsuikerspiegel zijn mangaan, zink en chroom.

Geraffineerd voedsel is grotendeels ontdaan van zijn vitale mineralen. De mineralen zijn nodig voor het metabolisme van deze voedingsmiddelen, dus het eten ervan zorgt automatisch voor steeds meer tekorten. Mineralen en andere tekorten aan voedingsstoffen zijn de reden!

De voedingsmiddelen die de meest vitale mineralen bieden in de vormen die het lichaam nodig heeft, zijn goed gekookt, maar niet gaar.
Er zijn geen alternatieven voor deze voedingsmiddelen. Geen pil, drankje, poeder, superfood of ander supplement of methode werkt zo goed.Uiteraard kunnen dit wel goede aanvullingen zijn.

Uitdroging

De reden voor resistentie tegen insuline is dat veel diabetici van type II enigszins zijn uitgedroogd. De redenen voor uitdroging noem ik het uitdrogingsdieet.

 • Cafe√Įne. Dit komt meestal door het drinken van koffie of thee. Sommige diabetici drinken ook frisdrank.
 • Suiker in welke vorm dan ook. Dit omvat het eten van fruit, sappen en al het andere zoete. Kunstmatige zoetstoffen lijken ook problemen te veroorzaken.
 • alcohol.
 • Niet voldoende zuiver water drinken of drinkwater dat het lichaam niet erg goed hydrateert, zoals water dat is verwerkt met omgekeerde osmose. Sommige diabetici houden niet van drinkwater omdat hun lichaam al erg yin is en water een zeer yin-substantie is.


Langdurige Stress

Dit is de oorzaak van sommige diabetes type 2. Het verminderen van het stressniveau is erg belangrijk.

Een eenvoudige manier is om de hoeveelheid slaap te verhogen en vroeg naar bed te laten gaan Рvóór 21.00 uur. Het is een eenvoudige interventie die vaak goed werkt. In sommige gevallen is stressreductie complexer en hiervoor zijn er genoeg goede methoden.

Er is ook een verband tussen overmatige gist in het lichaam en diabetes. Het eten van suiker en koolhydraten bevordert gist problemen in het lichaam. .

Dit maakt een diabetici vatbaar¬† voor schimmelinfecties. Dit zijn “koude” infecties die veel voorkomen bij diabetici.

Een Yin ziekte

Type 2 diabetes is een yin-toestand van het lichaam. Dit betekent koud en is een essentieel concept om te begrijpen om diabetes te overwinnen. Suiker is een zeer yin-substantie en mensen met diabetes eten er meestal teveel van. Gist is ook een yin-aandoening en is vaak aanwezig bij diabetici. Diabetes wordt ook geassocieerd met overgewicht, wat een uitgebreide conditie van het lichaam is en ook yin.

Mineralen tekorten

Minerale tekorten veroorzaken ook een yin-aandoening. Alle diabetici bevatten weinig vitale mineralen. Mineralen zijn de meest yang of minst yin van voedingsstoffen. In feite zijn de meeste mensen tegenwoordig arm aan mineralen, dus de meeste lichamen zijn te yin. Er zijn echter verschillende andere belangrijke redenen dat alle lichamen te yin zijn. Een reden waarom sommige diabetici niet genoeg water drinken, is dat ze proberen een algemene yin-conditie van het lichaam te compenseren. Water is een zeer yin-substantie en het drinken ervan maakt het lichaam tijdelijk meer yin.


Tekenen en symptomen van Diabetes

Vroegtijdige detectie van diabetes is niet altijd gemakkelijk. Symptomen zoals vermoeidheid, overmatig plassen, tintelingen of branderigheid in de voeten, hardnekkige schimmelinfecties of overmatige dorst kunnen symptomen zijn. Het probleem is dat het protocol dat in Nederland gehanteerd wordt om vast te stelen of iemand diabeet is niet toereikend is. 

De eenvoudigste tests zijn een nuchtere serum glucosetest of een urinetest voor glucose. In sommige gevallen van diabetes kunnen deze echter normaal zijn omdat de bloedsuikerspiegel kan stijgen en dalen. Het is misschien niet altijd hoog. Urine is minder nauwkeurig. Het bloedonderzoek moet na een paar uur vasten worden uitgevoerd. Anders zal de bloedsuikerspiegel zelfs bij een gezond persoon worden verhoogd.

Een betere test 

Een betere test is een verlengde glucosetolerantietest van 5 uur. Helaas wordt deze bewening gebruikt omdat deze kostbaarder is en meer tijd kost. 

Onbegrijpelijk dat er zo weinig gedaan wordt aan het voorkomen van diabetes. Bij de glucosetolerantietest drink je een suikeroplossing, waarna vervolgens eenmaal per uur bloedmonsters  worden genomen om glucose te meten, en misschien ook het insulineniveau. Deze test is duurder, tijdrovend en kan onaangenaam zijn, dus wordt dus weinig gebruikt. Een probleem is dat sommige mensen halverwege de vijf uur in een hypoglycemische toestand verkeren. Wanneer dit gebeurt, kan iemand zwak, verward of zelfs gewelddadig worden.

Ook kan zelfs deze test verwarrende resultaten opleveren. De curve van de bloedsuikerspiegel tijdens de 5-uur durende test kan worden be√Įnvloed door stress, stemming, vermoeidheid of andere factoren. Sommige artsen meten ook de insulineniveaus tijdens deze test, en dit zal de test nauwkeuriger maken.

Haar mineraalanalyse kan een geode optie zijn om diabetes verhogende factoren te vinden. Pulse Metabolic Analysis is naar mijn idee de beste oplossing omdat dit in de cel meet en in een vroeg stadium kan ontdekken of iemand diabeet is of hier aanleg voor heeft.

Programma’s voor het omkeren van Diabetes

Het doel van dit programma is het volledig herstellen van alle lichaamsfuncties, een reset. Er zijn voldoende gevallen bekend die bij voldoende inzet  diabetes II volledig omkeert zijn. Om dit te doen, zijn een gezonde levensstijl, een specifiek dieet op de maat van jouw oxidatiesnelheid en ongeveer acht tot tien voedingssupplementen vereist. Dit klinkt vrij gemakkelijk, maar is het absoluut niet. Het verreist doorzettingsvermogen, de wil om te veranderen en het doorwerken van emoties en discipline op het gebied van

 • Eetpatroon
 • Supplementen
 • Lifestyle
 • Ontgiften lichamelijk en emotioneel.
 • Overige maatregelen
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn