ScanCoaching

Wordt wakker
Een van mijn doelen is om mijn ervaring en kennis te delen over wat ik zelf heb geleerd over de waarheid (mijn waarheid) en wat tips te geven over hoe je hetzelfde of misschien nog meer over jezelf kunt ontdekken. Er zijn in mijn opinie drie krachtige technieken of pijlers die jou kunnen helpen wakker te worden en je bewustzijn te vergroten: verzamelen, overwegen en mediteren.


Neem niets voor waarheid aan
Met verzamelen bedoel ik lezen, bekijken en luisteren naar informatiebronnen die te maken hebben met de onderwerpen over het bewustzijn, spiritualiteit etc. Is dit zweverig? Absoluut niet, er is niets aardser dan je los te schudden van je eigen onwetendheid en met je blote voeten in de klei je eigen waarheid ontdekken. Buddha zei het al en ik weet niet meer de exacte tekst, maar de strekking was: “neem niets voor waarheid aan, maar toets altijd alles naar je eigen waarden, normen en eigen hoogste waarheid”.


Gebruik je onderscheidingsvermogen
Het betekent ook het verzamelen van feiten uit je eigen ervaringen en wat je hebt opgemerkt over de wereld. Dus lees boeken, websites, tijdschriften die dit soort dingen behandelen, luister naar audiocursussen en radioprogramma’s, kijk films en documentaires, discussieer met andere helpers en zielen die geïnteresseerd zijn in waarheid. Je verzamelt hierdoor ideeën waaruit je kunt afleiden wat de waarheid zou kunnen zijn. Neem niets vanzelfsprekend als waarheid aan, dat is juist de reden waarom jij nu bent wie je bent. Een belangrijk kanttekening is dat je hierbij je onderscheidingsvermogen gebruikt, onthoudt wat Buddha zei en neemt niets voor zoete koek aan. Hoe zoeter iets smaakt, hoe meer jij je bewustzijn moet vergroten.


Overpeinzen
Dit is is waar de magie gebeurt. Voeding is nutteloos tenzij je het verteert, en hetzelfde geldt voor ideeën die niet worden overwogen. Overwegen betekent nadenken, de puzzelstukjes in elkaar zetten, vragen en mogelijke antwoorden bedenken, ideeën in je hoofd omdraaien en kijken wat past, zitten en nadenken. Op jacht naar nieuwe inzichten. Wat er echt gebeurt als je overweegt, is dat je jezelf openstelt voor berichten vanuit de diepere niveaus van je geest, soms zelfs het hogere zelf. Het is jouw taak om deze gedachteballen te ontrafelen tot begrijpelijke verklaringen en te controleren of ze kloppen en goed aanvoelen.
Er gebeuren wonderen
Voor mijzelf is mijn werk als Acupuncturist en ScanCoach® een goede oefening die serieuze gevolgen heeft voor mijn cliënten. In mijn werk maak ik dagelijks puzzels, analyseer en probeer naar boven te halen wat naar boven gehaald mag worden. Zo kan ik het plaatje compleet maken en mijn cliënten helpen op weg naar heling. En dit pakt goed uit! Niet alleen voor mijn cliënten die ik zie groeien op zowel geestelijk als fysiek niveau, maar ook voor mijzelf. Elke dag gebeuren er wonderen, juist een verhoogd bewustzijnsniveau draagt hier aan bij.


Meditatie
De derde pijler, mediteren betekent je geest kalmeren en concentreren zodat je in het huidige moment bewust bent van jezelf. Normaal gesproken kunnen willekeurige gedachten, gesprekken, herinneringen en liedjes de hele dag door je hoofd gaan als een gek circus tussen je oren. Dat is niet goed, want je geest heeft zo nooit een pauze van de chaos.


Verhoog je energie
Het is alsof je probeert auto te rijden met mensen die rondspringen en op hun stoel schreeuwen. Je word afgeleid en je ben je er niet helemaal. Bij meditatie neem je een tijd om je geest tot rust te brengen. Dagelijks mediteren helpt je meer bewust te zijn, verhoogd je energie en kalmte, verhoogt je concentratievermogen en maakt je een helderdere denker.

En als je hulp nodig hebt, omdat je fysieke, emotionele of psychische klachten hebt, aarzel dan niet om mij om hulp te vragen. Ik doe het graag!