Je hebt chronische hoofdpijn en je hebt alles al geprobeerd. Je bent ten einde raad, het beïnvloedt de kwaliteit van je leven op alle mogelijke manieren. Onbegrip en miskenning door je omgeving en de buitenwereld spelen een grote rol. Wat zijn de oorzaken van jou hoofdpijn en hoe kom je er van af? 

Er zijn veel soorten medicijnen om hoofdpijn te verminderen of beter gezegd te verdoezelen. Vaak zijn dit medicijnen die je zomaar pakt en gewoon kunt kopen bij de drogist. Ze moeten echter voorzichtig worden gebruikt vanwege een aantal mogelijke bijwerkingen. Zo zijn aspirine en ibuprofen irriterend voor de maag en kunnen ze bloedingen veroorzaken. Paracetamol, indien in grote hoeveelheden gebruikt, kan leverschade of -falen veroorzaken. Deze medicijnen pakken bovendien het probleem niet aan maar maskeren deze alleen maar.

Acupunctuur is de oplossing
Je kan ook kiezen voor Acupunctuur, wat bij uitstek geschikt is voor het helen van alle soorten hoofdpijn. Als je hoofdpijn hebt en alles al hebt geprobeerd, dan kan acupunctuur jou helpen. Alle soorten hoofdpijn, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, migraine, hormoon gerelateerd, noem maar op. Als het hoofdpijn is, dan kan acupunctuur het behandelen.  

Waar ligt de oorzaak?
Hoofdpijn komt erg veel voor en als je het hebt, dan heb je vaak vele pogingen gedaan om van de hoofdpijn af komen waaronder diverse medicijnen en behandelingen. En niemand weet waar je hoofdpijn vandaan komt en hoe deze is op te lossen. Vaak komt de oorzaak van je hoofdpijn niet van je hoofd. Hoe kom je hier achter? Eigenlijk is het heel simpel. Als jet het hoofd behandeld en het wordt niet beter, dan komt de hoofdpijn niet van je hoofd. Dan moet je het ergens anders gaan zoeken. Dit kan in het lichaam zitten, maar ook je geest, of zelfs aan je voeding, omgeving of werkzaamheden liggen. 

Een gespannen nek is vaak een oorzaak 
Wat heb jij nodig om vrij te zijn van hoofdpijn? Dat zijn een goede bloeddoorstroming, voedingsstoffen en zuurstof, die allemaal naar het hoofd lopen. Verder moet je ontspannen spieren hebben. De nek is vaak een grote oorzaak van hoofdpijn, net als gespannen schouders. In deze tijd kijken we bijna de hele dagen naar schermen, onze tv’s, telefoons en computers. Zo zijn er verschillende oorzaken voor hoofdpijn. Soms is het gerelateerd aan ziekte of stress (lichamelijk of emotioneel). 

Maskeer je pijn niet, maar ga op onderzoek uit
Hoe je er ook naar kijkt, hoofdpijn is vaak een symptoom van een onderliggend probleem. Zie het maar als een waarschuwingslampje van je auto die gaat branden. Laat je de garage dan het lampje uit zetten of het onderliggende (motor)probleem oplossen? Het eerste zal het probleem niet oplossen, of zelfs verergeren als je maar lang genoeg door blijft rijden.  Maskeer je pijn niet, maar ga op onderzoek uit. Spring in het diepe, want daar liggen jouw antwoorden. 

Benieuwd wat ik voor jou kan doen bij (hoofd) pijn, neem dan gerust contact met mij op. 

Luister naar de boodschap 

Rust als je je moe of ziek voelt. Je lichaam zal altijd rust en ontspanning willen als het ziek is. Wanneer je stil wordt, vraag je lichaam dan wat je moet doen om jezelf te genezen. Je lichaam kan je vertellen bepaalde gewoonten te veranderen, gezonder voedsel te eten of bepaalde gevoelens te uiten. Het kan je vertellen om je  baan op te zeggen of om naar een dokter te gaan. Het kan een ander bericht voor je hebben, maar er is altijd een antwoord voor je beschikbaar. De sleutel is om te vragen en dan eerlijk te luisteren voor een antwoord.

Ik luister naar mijn lichaam