acupunctuur-Middelburg

Waarom ik acupuncturist ben

Na jaren in oude patronen te hebben geleefd en 2 heftige burn-outs te hebben doorgemaakt kan ik mijzelf gerust een deskundige noemen op het gebied van burn-out en transformatie. Ik was echt iemand die vast zat in oude patronen en zekerheden. Ook een tikkeltje hardleers moet ik eerlijk bekennen. Blijkbaar was ik iemand die wakker geschud moest worden met de ‘harde hand’.

Vastgezet in oude patronen


Ik had ik mijzelf vastgezet in een leven die eigenlijk helemaal niet bij mij paste. Zo was ik werkzaam in de bankwereld, een bedrijfscultuur die niet echt paste bij mij als gevoelsmens. Maar je gaat door je, bent er in-gerold, op zoek naar succes en waardering op de ‘maatschappelijke ladder en goedkeuring van mijn directe omgeving waaronder mijn ouders. Je hebt het gevoel vast te zitten in je leven, je hypotheek en je andere verantwoordelijkheden. Leven naar conditionering, leven op ontkenning, van ontkenning van je eigen gevoel en kern. Mijn omgeving was natuurlijk ook wat gewend.

Lange tijd, jaren en jaren ging ik met lood in mijn schoenen naar mijn werk, niet wetende hoe ik het anders moest doen en dus er maar het beste van maakte. Volledig tegen mijn gevoel in gaan omdat het moet, omdat het zo hoort. Het gevolg, destructieve patronen voor mij en mijn omgeving. Gesprekken met psychologen en psychiaters, zoekende naar oplossingen voor dat onbestemde gevoel in mij, die onrust in mij. Het uitte zich eerst in angstgevoelens in mijn lichaam, alsof mijn lichaam altijd in de waakstand stond,  in de stand van er is een crisissituatie gaande. Gespannen als een pianosnaar, pijntje hier, pijntje daar. Later had ik moeite met prikkels op alle niveaus, een dagje weg of avond uit naar drukke ruimten voelde net alsof ik in de ring moes gaan staan tegen een profbokser.

Niet op het niveau van mijn gevoel


De reguliere gezondheidscircuit kon mij niet helpen, het ging niet diep genoeg, het raakte mij niet genoeg. Niet op het niveau van mijn  hart en gevoel. Ik heb altijd al interesse gehad in voeding, natuurgeneeskunde, spiritualiteit en de psyche van de mens. Ik heb dan ook heel wat trajecten doorlopen o.a. natuurgeneeskunde, geëxperimenteerd met voeding en supplementen, maar ook van tal van andere therapieën die mij zouden kunnen helpen.

Zwemmen in donker water


Meditatie gaf mij altijd de ondersteuning die ik nodig had. Maar het was niet genoeg, mijn basisinstelling bleef namelijk hetzelfde. Boos op de wereld, anderen de schuld geven, geen kordate beslissingen nemen, niet mijn gevoel volgens en gewoon doorgaan met oude patronen. Er waren genoeg signalen, signalen dat er wat anders moest gebeuren. En toen kwam de eerste burn-out! Zwart voor mijn ogen… , zwemmen in donker water.   

En de tweede burn-out…..


De vraag die ik mijzelf toen stelde was: ‘hoe kan ik zo snel mogelijk weer aan het werk en mijn oude leven weer terugkrijgen? Terwijl mijn oude leven er juist voor had gezorgd dat ik burn-out werd. Het voelde als falen, ik had gefaald naar mijn zelf en ook mijn omgeving. Wat zouden ze wel niet denken, wat een slappeling. Na 3 maanden was ik weer opbouwend aan het werk en na 4 maanden weer volledig aan het werk. Niets geleerd, gewoon doorgaan met wat ik deed. Weer een paar jaar gingen voorbij en toen had ik blijkbaar te lang alle signalen genegeerd. Als je dan niet gaat voelen, niet zelf de keuzes en beslissingen maakt, dan worden ze voor je gemaakt. Mijn lichaam zei letterlijk stop, hier en niet verder. Ik kon niet meer helder denken, alleen nog maar voor mij uit staren, ik was gewoon niet meer thuis, ik was ergens anders. En Bam, werkeloos. Bam, een scheiding, Bam je huis verkopen, Bam een burn-out /  depressie, Bam-weg het ideale familieplaatje.

Dark-night of the soul 


Dit noemen ze ook wel eens de dark-night of the soul! Voor mij een hele zware periode, een periode van los-laten, een periode van diep-intens verdriet, een periode van pijnlijke rouw. Ik had het gevoel dat ik voor iedereen en alles had gefaald, dat ik mijzelf in de steek had gelaten, dat ik gefaald had als echtgenoot, als vader en als zoon. En als je dan echt geen weet meer hebt van wie je bent en wat je hier te doen hebt, je leeft in een zone van ik ben hier niet meer, dan wordt het tijd om hulp te zoeken. Ik weet nog dat ik huilend bij de huisarts zat en die voor mij 3 dingen kon doen: luisteren, kalmeringstabletten en doorverwijzen naar de GGZ. Wekelijks kwam ik bij de huisarts, omdat ze een vinger aan de pols wilde houden totdat ik terecht kon bij de GGZ. Meerdere telefoontjes en 7 weken verder, kon ik eindelijk terecht bij de GGZ. Op dat moment had ik echter net de bodem bereikt en een beslissing gemaakt, deze roep kwam van diep. Het eerste en laatste gesprek bij de GGZ was een zeer ontnuchterende.  Zij wilden mij aan de medicijnen en ik wilde dat niet, daarna heb ik niets meer van ze vernomen…

De leiding over je leven


Maar ik ging voelen, diep voelen.. en luisteren, luisteren naar mijn diepste gevoel. Stopte met alles wat mij van mijn kern verwijderde, paste mijn voeding aan en maakte diepe besluiten en een diepe buiging naar mijzelf.  Ik liep mijn pad van ontwaken, volgde diverse natuurlijke therapieën, vele retreats, ging naar een spiritueel coach, mediteerde, deed ademhalingsoefeningen, ging pad-werk doen en starte een nieuwe opleiding  Chinese geneeskunde tot acupuncturist. Deze weg heeft bij mij vier jaar geduurd. Het was een weg dwars door de pijn, dwars door het ongemak en zeker niet de kortste weg.  En deze weg is nou juist waarom ik gekozen heb om acupuncturist en coach te worden. Niet om mensen te helpen, want je kan alleen jezelf helpen. Maar om te faciliteren, jou de weg te wijzen, je een duwtje in de goede richting te geven en indien nodig een gepaste schop onder je komt. Je te laten voelen, hoe het voelt als je in balans bent, jou te laten voelen hoe het ook kan, jou je pijn laten doorvoelen terwijl ik naast je sta, zodat jij ruimte kan maken voor iets nieuws. Om jou überhaupt te laten voelen, omdat jij niet meer weet hoe je daar bij kan komen. Jou helpen de leiding te nemen over je leven.  Zodat jij kan doen wat je moet doen!  Ik heb de weg afgelegd zodat jij ook jouw weg kan af leggen.

Hiervoor combineer ik acupunctuur met diepgaande coachings-technieken, waarbij ik oude, oeroude technieken combineer met state-of the art technieken.

Ik ben er van overtuigt dat jij alleen op mijn pad komt als dat zo moet zijn. Als jij resoneert met mij en je de verantwoordelijkheid wilt nemen over je leven, dan ben je van harte welkom.  Stuur dan een mailtje naar info@puntvandziel.com of bel mij op 06-55787103.