acupunctuurzeeland

Luister en voel

Een extra laag

Als ik mijn cliënten behandel dan ben ik aanwezig. Contact makend, voelend, mijzelf inleven en complete aandacht voor mijn cliënt vind ik erg belangrijk. Mijn acupunctuurbehandelingen zijn dan ook nooit standaard en altijd anders. Naast dat ik mij ‘gedraag’ als acupuncturist, waarbij ik de eeuwenoude Chinese geneeskunde beoefen, zoals acupunctuur, moxa-behandelingen, cupping en massage. Is er ook iets anders gaande in mijn behandelingen.

Vertrouwen

Mijn ziel is dan aan het werk op energetisch niveau en tuned in op mijn cliënten. Het zogenaamde zielloze prikken is er voor mij dan ook mij niet bij. Behandelingen zijn altijd een combinatie van denkwerk, waarnemen en gevoel. Hiervoor moet je ook echt de tijd nemen en dan merk je dat er een echte connectie ontstaat die puur en vertrouwd is.

Zo kan het zijn dat ik tijdens een behandeling bijvoorbeeld voel dat een aura gereinigd moet worden, ademwerk belangrijk is of visualisatie- en meditatie oefeningen nodig zijn. Nadat ik de naalden gezet heb, begin ik te voelen, een soort van meditatie om mijn gedachten wat meer naar de achtergrond te brengen. Zo zorg ik er voor dat ik kan voelen wat mijn cliënt op dat moment nodig heeft.

En hoe mooi is het dat bovenop de geweldige resultaten die acupunctuur al kan bereiken er nog eens een soort van boost komt op het helingsproces van mijn cliënten. Dat is waar ik het voor doe, de onderste steen boven halen, alles uit de kast halen om mijn cliënten de juiste kant op te helpen. De juiste kant is echter niet de kant die ik bepaal, maar de cliënt zelf. Als therapeut bepaal je namelijk niet zelf in hoeverre iemand klaar is voor een bepaald proces, dat doet de cliënt zelf. Een goede therapeut luister, voelt en is oprecht geïnteresseerd om zo op een juiste manier te kunnen behandelen.