vergootjebewustzijn

De negativiteit overwinnen

In de constante strijd tegen mijn eigen negativiteit kwam altijd mijn mind als grootste obstakel of “boosdoener” naar voren. Negatieve gedachten en doemscenario’s dreven als het ware naar boven en domineerden de hele boel met uiteraard alle gevolgen van dien.

Overwin je mind

Dus ik besloot mijn mind te “overwinnen” en mijn eigen leven in de hand te nemen en mijn kansen op succes aanzienlijk te verhogen. Ik ging mijn gedachten observeren, dus ik keek naar de manier waarop ik dacht over bepaalde dingen en hoe het mij tegen hield. Het antwoord hierop was aardig indrukwekkend! 

Denken en voelen is creëren 

We hebben zo’n veertig tot zestigduizend gedachte per dag? Met acht uur slaap denk je dus per uur aan zo’n drieduizend dingen! Denken en voelen is creëren.  En als je gelooft dat iets zo is, dan is dat voor jou in ieder geval werkelijkheid. Iets is voor jou echt, bijvoorbeeld verdriet of problemen, alleen  omdat jij denkt of gelooft dat het zo is.  Anderen kunnen dingen heel anders zien en jouw inzicht raar vinden. Als dit waar is, dan zijn je lichaam, je persoonlijkheid, je karakter, je omgeving, je wereld, wat ze voor jou lijken te zijn, omdat jij ze in hun huidige toestand hebt gedacht door je gedachten.  Daarom kun je, als je ze niet prettig vindt, je gedachten volgens hetzelfde proces veranderen,. Jij kunt ze maken, wat dan ook, door anders te gaan denken. 

WAT JE DENKT EN VASTHOUDT IN JE  BEWUSTZIJN ALS ZIJNDE HET IS, MANIFESTEERT ZICHZELF IN JE LICHAAM OF IN GEBEURTENISSEN. 

Of je dit nu accepteert of niet. Overweeg een tijdje de waarheid dat elk gedachte die je denkt, vooral degenen die op enigerlei wijze met jezelf te maken hebben, rondzweven in jouw mentale atmosfeer, net zoals een kind dicht bij zijn ouder blijft. Deze gedachten die over jezelf gaan, houden je huidige leven in stand weerspiegelt door de gevoelens die jij er in gestopt hebt.

Mentale kinderen

Met andere woorden, de gedachten zelf zijn slechts mentale vormen, maar als je ze denkt met een of ander gevoel, vul je deze vormen met het leven en worden ze als levende dingen die ooit naar je terugkeren:  “hun ouder”, om te worden gevoed met meer levende kracht”  Want al wat je voelt, is leven, is vitale kracht. Alle gedachten die je geest voortdurend beïnvloeden en lastig vallen, zijn alleen je mentale kinderen die om voedsel en aandacht schreeuwen van jou. En die dus meer zorgen of angst opwekken.

Heerlijk voedsel  met een rijke vitale kracht voor die kinderen, waardoor ze snel groeien, totdat ze zo krachtig worden dat ze na verloop van tijd je geest domineren, zodat je nauwelijks nog iets anders kunt bedenken.

Geef ze geen aandacht of interesse 

Het is zo dat deze gedachten alleen voor jou bestaan als je ze in geest laat komen. Dat wil zeggen, ze zijn alleen voor jou van belang als je ze aandacht en erkenning geeft. Hun macht over jou en hun “leven” kan simpelweg teniet gedaan worden door simpelweg te weigeren hen langer te voeden met levenskracht door ze geen verdere aandacht of interesse te geven.

Je moet vooral je spraak zorgvuldig bewaken, niets uitspreken dat je niet gemanifesteerd wilt zien. En vooral geen gedachten toelaten die je niet wilt manifesteren in je lichaam of gebeurtenissen in je leven. Jezelf trainen om voortdurend aan de deur te staan van je geest/mind om geen gedachten of gevoelens toe te laten die je niet wil manifesteren. 

www.puntvandeziel.com