plantaardige voeding is niet zo goed

PLANTAARDIGE OLIE IS het perfecte gif

 
Over voeding schrijf ik niet zoveel, terwijl het altijd al mijn interesse heeft gehad. De reden dat ik weinig schrijf over voeding is dat ik van mening ben dat er geen echte waarheid over bestaat. Er is alleen individuele en intuïtieve waarheid over voeding. Wat voor jou goed voelt, moet je eten en daar wringt vaak de schoen. Veel mensen zijn de connectie verloren met zichzelf, met hun lichaam.
 
Wij worden continu geprogrammeerd over voeding en wij programmeren onszelf ook hierover. Kortom als jij dent dat iets niet goed is voor jou, dan gaat je lichaam dat ook niet positief ontvangen. Dat betekent natuurlijk niet dat wij zomaar alles kunnen eten. Voeding is energie en energie heeft een bepaalde vibratie. Snel, langzaam, positief, negatief, yin, yang, etc.
 
De meeste voeding die wij tot ons nemen is vaak te veel bewerkt of heeft een te lange weg afgelegd. Zo heeft een net geoogste broccoli veel meer yange energie dan een broccoli van een paar dagen oud. Klinkt logisch toch.
 
En nu toch ik heb besloten om vaker over voeding te schrijven gooi ik direct maar de knuppel in het hoenderhok.
 
Ik kwam een interssant artikel tegen over plantaardige olie. Uit het boek deep nutrition, why your genes need traditional food van Catherine Shanahan.
 
Volgens deze schrijfster die niet de eerste de beste is bevordert de inname van plantaardige olie hersenaandoeningen zowel direct als indirect door onderstaande systemen te beïnvloeden via onderstaande strategieën:
 
1. Valt de darmen aan. Ontstekingsreacties in de darmen beïnvloeden de gezondheid van de hersenen via de microbiota, het immuunsysteem en de lekkende darm.
2. Deactiveert het immuunsysteem, simpelweg wordt het antioxidanten-verdedigingssysteem ontmantelt.(Je hersenen zijn het meest afhankelijk van antioxidanten)
3. Plantaardige olie verstoort de regulatie van de bloedstroom door de hersenen.
4. Witte bloedcellen.
Plantaardige olie keert ons immuunsysteem tegen ons, waardoor voedsel en infectieziekten zenuw-degenererende reacties veroorzaken.
5. Zenuwcelarchitectuur. Plantaardige oliën veroorzaken een overbelasting van oxidatieve reacties in de cel, wat leidt tot ophoping van intracellulair afval. Wanneer dit onze witte stof beïnvloedt, verliezen we onze mobiliteit. Wanneer het onze grijze stof beïnvloedt, verliezen we onze persoonlijkheid en onze verbindingen met de wereld.
6. Genen replicatie. Plantaardige oliën belemmeren de ontwikkeling van de hersenen door directe mutagene effecten op DNA en veranderde epigenetische expressie. ‘
 
Als je Grain Brain, Cereal Killer, Sugar Crush, Sweet Poison, The Sugar Blues, Fat Chance, Sugar Nation, The Starch Solution’ of een van de andere goede boeken hebt gelezen waarin de relatie tussen overtollige voedingssuiker en een slechte gezondheid wordt beschreven. En dan met name over mentale gezondheid. Dan weet je dat suiker in welke vorm dan ook toxische effecten kan hebben. Maar fructose, glucose, sucrose, zetmeel en andere leden van de suikerzoete bende hebben slechts één wapen tot hun beschikking, glycatie.
 
Plantaardige olie heeft meerdere strategieën waardoor het je lichaam verwoest. Als een doorgewinterde generaal kent het jouw zwakheden en tast het elk kwetsbare punt af om je hersenen binnen te dringen en je cognitief functioneren te ontmantelen. Dit zijn: (1) aanval op de darm; (2) de verdedigingssystemen deactiveren; (3) contra-inlichtingen; (4) leveringen afsnijden; (5) brandbombardementen; (6) de wegen opblazen; en (7) diefstal identificeren.
 
Kook, bak braad, smeer en meng zelf wat voor jou goed voelt. Ik ga zelf voor old school, traditional food.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *