Wanneer we worden geboren dan zijn we verbonden met een goddelijke bron van spirituele wijsheid en kracht via onze kern. Als we ouder worden dan zoeken we naar veiligheid in externe, sociale relaties en vergeten geleidelijk aan deze goddelijke connectie. Tijdens dit proces creëren we verschillende maskers en verdedigingsmechanismen. Deze beschermen ons tegen onze pijn en zelfhaat (schaamte). 

We doen alsof we de pijn niet voelen
Als we tijdens ons leven de stroom van gevoelens die verbonden zijn met een gebeurtenis (vooral die pijnlijk of moeilijk zijn) onderdrukken, bevriezen we onmiddellijk de energie van die specifieke gebeurtenis. Op het moment dat we gevoelens van pijn afremmen of wegstoppen, wordt er ook een blok bevroren psychische energie gevormd in ons Qi-veld en in ons weefsel. Door onze wonden af ​​te sluiten, blokkeren dus we ook de verbinding met ons diepere kern. We doen alsof we de pijn niet meer voelen en blokkeren de herinnering aan de gebeurtenis doorlopend. Zo voorkomen we een natuurlijke oplossing voor de pijn en het trauma van de gebeurtenis.

We verliezen ons creatieve vermogen wanneer we de diepere connectie verliezen
De hoeveelheid energie en levenskracht die we kunnen voelen en ervaren, houdt rechtstreeks verband met de mate van verbinding met onze centrale kern. Wanneer we onze ware gevoelens ontkennen, maken we ons los van ons kern en beginnen we ons te identificeren met onze gecreëerde sociale maskers. We kunnen bijvoorbeeld glimlachen als we ons echt boos voelen, of eerder onverschillig staan ​​tegenover onze pijn.  We verliezen ons creatieve vermogen wanneer we deze diepere connectie ontkennen omdat creatieve inspiratie uit onze kern komt. Wanneer we proberen de negatieve gevoelens van woede, pijn of angst te voorkomen, voorkomen we ook dat we positieve emoties kunnen ervaren.  Door het voorkomen of niet ondergaan van emoties onthouden wij ons ook de mogelijkheid gebruik te maken van deze emoties. Door beleving en ervaring zorgen deze namelijk voor genezing op het fysieke, mentale en emotionele vlak.

Er wordt meer pijn en ziekte gecreëerd door het vermijden van pijn
Laag voor laag door pijn en angst heengaan die liggen in patronen van geblokkeerde energie zorgt voor duurzame heling op een diep niveau. En hoewel die emotionele ontlading angstaanjagende herinneringen kan veroorzaken, neemt de pijn ook af. Mijn ervaring is dat de huidige pijn bij de meeste mensen niet voort komt uit het oorspronkelijke trauma. Maar vooral uit de maskers  die zelf hebben gecreëerd om hun te beschermen tegen het oorspronkelijke trauma. Met andere woorden, er wordt meer pijn en ziekte gecreëerd door het vermijden van pijn dan aanwezig was in de oorspronkelijke gebeurtenis zelf. Het kost  enorme hoeveelheden energie om onze ware gevoelens te onderdrukken. En elke keer als  dat we dat doen, verwonden wij onszelf en verliezen we erg veel energie.

Onderzoek de oorzaak van pijn
Naast het behandelen en verlichten van de pijn is het dus ook belangrijk om weer contact te maken met jezelf. Dat is ook de reden waarom ik samen met jou de context, de oorzaak van de pijn onderzoek.

– een behandeling die jou helpt de huidige realiteit te accepteren
– vertrouw er op dat verandering mogelijk is
–  
ondersteunt je vermogen om te veranderen
–  
help je oude patronen los te laten
–  
her-verbindt jezelf met je kern, met wie je echt bent
 – onderzoek emotionele en energetische patronen en pak deze aan