Luister naar je pijn..

Pijn is normaal gezien iets natuurlijks en is bedoeld als een waarschuwingssignaal. Al je bijvoorbeeld iets heets aanraakt doet het pijn en trek je jezelf terug. Het wordt echter een probleem, wanneer de pijnschakelaar zich nooit lijkt uit te schakelen. Chronisch ongemak is vaak een teken van een ongelukkig lichaam.

Als je het toelaat dan kan pijn je leven verpesten. Als je het toelaat….Als je zou genezen, dan zou je geen geen excuses meer hebben…

Door je gedachten te richten op je pijn en je te laten overheersen, trek je vaak die situaties en omstandigheden aan die jouw pijn bevestigen.

Je trekt bijvoorbeeld ook anderen aan die ook( pijn) lijden.  Let maar eens op in je vriendenkring. Zijn het energieke, vrolijke en vrije mensen in je leven?>

Het doel van bovenstaande is niet om je te beoordelen, maar om je bewust te maken van de dingen die je wil veranderen. Net zoals je door je gedachten bepaalde patronen of mensen in je buurt aantrekt, kan je er ook voor kiezen om anders te gaan denken en andere positieve, vrolijke dingen en mensen aan te trekken.

Als je alleen maar luistert naar de beperking het negatieve van je pijn dan zit je in de val, je zit vast, je denkt dat je er niet meer uitkomt.  Blijf naar die stem luisteren en je hebt geen inspiratie, motivatie en creativiteit meer.

Pijn is een teken dat er iets niet in balans is in je leven! Het nemen van pijnstillers in welke vorm dan ook maskeert deze pijn alleen maar. Op deze manier kom je er niet achter wat deze pijn echt veroorzaakt op een dieper niveau. En dan als er al geprobeerd wordt om de oorzaken van pijn te achterhalen, wordt er vaak gezocht in het lichamelijke. Terwijl het nog vaker op emotioneel vlak ligt.

Neem de verantwoordelijke en ga echt op onderzoek uit, waarbij je er voor moet waken jezelf niet te veroordelen. Kijk objectief en stel jezelf vragen als: wanneer begon de pijn, wat speelde er toen in mijn leven, wat voelde ik toen, wat maakt het erger? Vaak maskeert lichamelijke pijn de emotioneel pijn. Wij in de “Westerse” wereld hebben namelijk helemaal nooit geleerd hoe wij onze emotie mogen beleven en doorvoelen, liever stoppen we ze weg. Maar weet je… , ze gaan zich toch een keer roeren; in je pijnlijke schouder, buikklachten, rugpijn ofzo…

Om echt te genezen is het echt nodig om de bron van je pijn te achterhalen. Door deze oppervlakkige methoden, wordt de echte dieperliggende oorzaak vaak niet aangepakt. De pijn verdwijnt voor een korte tijd, maar komt gestaag weer terug. Echte duurzame genezing waarbij de bron wordt onderzocht en aangepakt, verlaat je lichaam en komt niet meer terug.