verhoog je bewustzijn

Liefde, voor spirituele groei

De 9 principes van spirituele groei 


Naar het idee van Montalk zijn er 9 principes nodig voor een stabiele spirituele evolutie. Deze 9 principes zijn verdeeld in drie groepen en elk principe in een groep ondersteunt de andere twee principes. Dit creëert dan synergie. In balans bieden deze 9 principes de optimale route naar groei van wijsheid, toenemende vrije wil en het tonen van iemands spirituele potentieel. Met deze balans wordt het leven op zijn best moeiteloos en in het slechtste geval uitdagend, maar nooit een worsteling.

Deze 9 principes zijn:

Bewustzijn | Geloof |  Nederigheid

Kennis |  Hoop | Verdraagzaamheid

Wijsheid | Liefde | Lichtzinnigheid

 

Gevolgen van onbalans

Als deze principes in onbalans zijn in je leven dan vertraagt dat je spirituele voortgang en creëert dan diverse moeilijkheden, obstakels etc. De resulterende pijn, ontmoediging, worsteling of depressie maakt je attent op wat je aandacht vereist. Het is gemakkelijk om te zien wat het ene principe zonder het andere kan brengen. Kennis zonder nederigheid leidt tot intellectuele arrogantie, en nederigheid zonder kennis leidt tot zelfverachting. Lichtzinnigheid zonder geloof wordt nerveus gelach, en geloof zonder lichtzinnigheid wordt anticipatie. Geloof zonder kennis leidt tot dwaasheid en kennis zonder geloof stagneert. Nadat je de andere combinaties zelf hebt overwogen, moet duidelijk worden hoe belangrijk elk principe voor het geheel is.

Een goede fundering is noodzakelijk 


Als gebouwen een slechte fundering hebben, dan storten ze in. Zie deze principes als jouw fundering. Onevenwichtigheid zorgt van binnenuit tot destructie, omdat je emoties, gedachten en gevoelens met je aan de loop gaan. En van buitenaf omdat een fort zonder ontbrekend muur geen versterking biedt en je kwetsbaarheden open en bloot zichtbaar zijn en dus op opportunistische wijze kunnen worden uitgebuit.

Liefde is..


Het zou logisch zijn te beginnen met bewustzijn. Maar ik begin toch eerst met liefde. Omdat liefde mij de laatste tijd op heel veel manieren heeft geraakt, gestreeld, bemind, en alert heeft gemaakt. Liefde is de vibratie van oneindige waarheid. Wat resoneert met liefde komt overeen met de Schepper, De bron, God,, Wu chi of welke naam je er graag aan wilt geven.  Liefde betekent zien met de ogen van de schepper. Niet vervormd door vooroordelen, intolerantie, onwetendheid of scheiding. Liefde voelen is de vreugde voelen van het herinneren van de goddelijke eenheid van al het bestaan en het erkennen van de absolute waarheden binnen en voor jou. Van een ander houden, houdt in dat je de gemeenschappelijke goddelijke vonk in hen erkent en daarom net zo veel voor hun spirituele evolutie zorgt als voor die van jezelf. Het is mededogen zonder medelijden.

Love is the answer..


Ikzelf heb de liefde in veel vormen mogen, zien, voelen en ervaren. Maar ik ben haar ook wel eens kwijt geweest. Nee niet echt kwijt, hij zat op slot achter een pantser van opgekropte pijn, onverwerkte stukken, woede, onmacht en illusie. Ik kon er simpelweg niet bij, ik had geen toegang. Eenzaam voel je je dan, want dit is afgescheidenheid ten top. Je gaat op iedereen van alles projecteren. Die man op die je tegenkwam op de fiets is een stuk sjagrijn, in de winkel loopt iedereen in de weg en oh, oh wat een boze gezichten. Niemand kijkt je aan, niemand groet je, alles stagneert, wordt stroperig en niets vloeit, alles kost moeite, alsof je alles overal uit moet trekken en persen. Oude stukken komen weer terug, pijn in je lichaam waarvan je dacht dat je die allang had overwinnen dient zich weer lichtjes aan. Het leven is niet je vriend op dat moment. Het zijn allemaal waarschuwingen, tekens of hoe je ze ook wilt noemen. Je bent ver verwijderd van liefde. Zo kreeg ik tijdens die periode diverse keren het signaal , een beroemd schrijver en arts schreef bij het signeren van zijn boek aan mij; Love is the Answer en nog veel meer. De uitdagingen in mijn leven gingen allemaal over liefde en het was een taaie, dat gesloten hart.

Als de liefde in je niet stroomt, dan zit je vast, letterlijk en figuurlijk vast. Je bent dan ver verwijderd van jezelf. Zo kon ik niets meer manifesteren, er kwam niets meer uit mijn handen, schrijven lukte niet meer. Liefde, vooral eigenliefde is zo ontzettend belangrijk, dat werkt door in alles. Er is een spirituele wet die zegt dat het gelijke het gelijke aantrekt en ook in de liefde is dat zo. Het is overal, het gaat er om ben jij liefde, vibreer jij liefde, uit jij liefde, ontvang jij liefde, geef jij liefde, zie jij liefde.

De energie van liefde begrijpen op taoïstische wijze


De taoïsten zien liefde als een interne energie van het hart in plaats van een product van de geest. Hoewel we over het algemeen denken dat liefde een positieve kracht is, kan het ook meer negativiteit in ons leven oproepen. Extreme liefde kan zich bijvoorbeeld omvormen tot haat van de meest verbitterde soort. Liefde kan er ook voor zorgen dat onze negatieve emoties onze levenskracht wegnemen in de vorm van zelfopoffering.  Hoewel onze persoonlijke toevoer van energie beperkt is, is de liefdevolle energie van het universum onuitputtelijk. Als we weten hoe we verbinding kunnen maken met deze bron, zullen we altijd genoeg liefde hebben voor onszelf en voor anderen. Hier zit het probleem, ons wordt niet geleerd hoe wij deze hogere krachten kunnen aanboren om onze voorraad liefde te verbeteren en aan te vullen. We geven dan ook vaak meer weg dan we ons kunnen veroorloven.

Liefde in overvloed


Een groot probleem in deze wereld is dat we altijd naar buiten kijken om aan onze behoeften te voldoen zonder te beseffen dat anderen op dezelfde manier naar vervulling streven. Het is in onze aard om, om welke reden dan ook, aan te nemen dat alle anderen hebben wat we nodig hebben, net zoals anderen dezelfde veronderstelling over ons maken.  We streven allemaal naar liefde van buitenaf zonder onze eigen bron van die energie van binnenuit te koesteren. Succes in een relatie hangt af van het vermogen van twee partijen om te delen in een overvloed aan liefde die uit beide bronnen voortkomt. Het sleutelwoord is hier overvloed. Als we eenmaal vol van liefde vanbinnen zijn, kunnen we ons verbinden met de onbegrensde liefde in het universum en deze overvloedig delen met anderen

Liefde is een energie die zich in het hart bevind.


Taoïsten zeggen dat we niet echt van anderen kunnen houden totdat we van onszelf kunnen houden. Dit is een cruciale stap in het leren liefhebben van anderen, omdat we de energie van liefde alleen kunnen uitbreiden als het over onze eigen behoeften hebben heen getild . Als je weg geeft waarvan je zelf niet genoeg hebt dan ontstaan er blokkades in jouw microkosmos. Taoïsten zeggen ook dat liefde echt een energie is die zich in het hart bevindt. Het kan worden geactiveerd door externe prikkels, maar we kunnen het ook van binnenuit doen ontwaken. Omdat liefdevolle energie van binnenuit toegankelijk is, kunnen we onze primaire behoefte aan liefde oplossen door eerst deze energie te gebruiken om de inwendige organen en klieren aan te vullen. Meditaties zoals de Innerlijke Glimlach helpen ons dit te bereiken.

Wu chi 


Tijdens het leren van zelfliefde, moet je onthouden dat zelfs de liefhebbende energie in ons is afgeleid van de Oorspronkelijke Kracht van de Wu chi, de bron.  Dit betekent dat de energie van het hart een verbinding heeft met onze goddelijke bron, Universele Liefde. Veel mensen hebben problemen met het begrijpen van hun relatie met deze bron en voelen zich daardoor in de steek gelaten. Dit komt vaak omdat je dan niet in contact staat met je innerlijke zelf. Je bent dan vergeten hoe je deze innerlijke liefde kan bereiken en daardoor hen je het  gevoel voor deze connectie verloren te hebben.

Goddelijke liefde is onbeperkt. In onszelf vindt de uiting hiervan plaats in het het veel kleiner vat, het lichaam. Verbinding met de bron heeft aandacht en afstemming nodig. Eerst zelfliefde in jezelf ontwikkelen, daarna contact met de onvoorwaardelijke liefde, de bron en vergeet moeder aarde niet.

Liefdevolle effecten breiden zich uit naar alle delen van het lichaam


In het taoïsme wordt aangenomen dat elk inwendig orgaan zijn eigen individuele ziel, geest en moedige energie heeft. Door je in liefde en contact te verbinden met je organen, leer je je hele lichaam lief te hebben en verbetert je hele lichaam.  Er vinden verandering plaats in je leven, je merkt dat in je karakter en houdingen.

Maar ook wat je het dagelijks leven wordt getoond veranderd 🤨, alles.

Dit geeft aan dat het liefdevolle 😍 effect zich uitbreidt naar alle delen van je lichaam, geest en ziel. Na het leren van zelfliefde (wat je niet te moet verwarren met egoïsme of narcisme) en jouw verbinding met de Universele liefde, ontvang je overvloedige liefhebben energie.