Hu-Man!

acupunctuur Middelburg

Laatst zat ik een documentaire te kijken. Het ging over technologie en spiritualiteit. Een opmerking raakte mij diep als waarheidszoeker en acupuncturist: ‘Ons lichaam is de hoogste vorm van technologie!’

Onvoorwaardelijk lief hebben

We hebben het allemaal over vervuiling, 5G, straling en voor het ‘gemak’ vergeten we ons te focusen op onze eigen (spirituele) ontwikkeling. Lees afleiding. Waar het in mijn ogen echt om gaat is dat het tijd wordt dat een ieder zich gaat focussen op zichzelf en zijn of haar eigen ontwikkeling. Stel daarbij jezelf de vraag: Hoe kan ik onvoorwaardelijk lief hebben. Naar iedereen? Ja naar iedereen! Daar ligt naar mijn idee de sleutel tot de oplossing waar we allemaal naar op zoek zijn.

Gedachten zijn krachtig

 
Als je positief zou zijn, zou je alleen handelen uit zelfverdediging en nooit actief iets provoceren, alleen antwoorden of reageren als je antwoord gevraagd wordt door een daad van agressie van een ander. Onvoorwaardelijk lief hebben is dus ook je grenzen aangeven. De beste manier om positief met het negatieve om te gaan, is door ze niet te voeden, alleen te handelen als reactie op een vijandig verzoek. Behandel jij ze alsof ze positief waren, dan voedt je ze alleen maar en kost het jou energie.
Ooit las ik eens ergens dat als wij zouden begrijpen hoe krachtig onze gedachten zijn, wij nooit meer een negatieve gedachte zouden hebben.

Higher Universal Mankind! 


Wij zijn krachtige wezens! Hu -Man ! Higher Universal Mankind! Het wordt tijd dat wij onze spirituele evolutie serieus gaan nemen. Dit gaat over de groei van ons zijn, het steeds duidelijke worden van het goddelijke: je eigen bewustzijn. Kennis is de cruciale hoeksteen van dit proces, maar een hoeksteen alleen is niet voldoende . Zonder andere principes zoals geloof en liefde stagneert kennis en faalt het doel ervan.

Volgens Montalk vereist vooruitgang een bewuste toepassing van verschillende groepen synergetische principes op een evenwichtige manier. Ze zijn als volgt: kennis / bewustzijn / wijsheid, geloof / hoop / liefde, en nederigheid / verdraagzaamheid / lichtzinnigheid. Het weglaten van een van deze principes stagneert het proces.

 Lichaam en geest zijn 1 


En je lichaam dan waar ik het net over had? Als acupuncturist ben ik geïnteresseerd in het lichaam, maar ook in de geest. Volgens de Chinese Geneeskunde zijn ze onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het lichaam beïnvloed de geest en andersom. Dat is ook de reden waarom bijvoorbeeld psychische problemen als trauma’s geheeld kunnen worden via het lichaam.

Zo las ik laatst een mooi stuk, een visie uit een voor mij inspirerend en leerzaam boek. 

Montalk the articles:

Het fysieke lichaam 

Zie je lichaam als een personage in een videogame. Om te communiceren met de gamewereld moet je een game – karakter spelen. Maar jij bent niet het karakter, je bestuurt het alleen van buiten het spel. Hetzelfde met je lichaam. Om te communiceren met de fysieke wereld heb je een fysiek lichaam nodig. Door het lichaam kan je geest die buiten deze wereld bestaat dit spel spelen dat leven wordt genoemd. Een eerste-persoonsspel waarbij je door de ogen van een personage kijkt, lijkt het alsof je in zijn hoofd zit, maar eigenlijk zit je achter de computer. Hoewel je jezelf voelt in je fysieke hoofd, ben je eigenlijk ver buiten in een andere dimensie.

Het is belangrijk om gezond te blijven 


Als je lichaam sterft, is het net alsof je dood gaat in een spel. Er gebeurt niets met de echte jij omdat, als je het je herinnert, je niet je lichaam bent. De echte jij, die in wezen jouw geest of spirit is, blijft een tijdje rondhangen, misschien stop je voor nu met het spel, misschien start je een nieuw spel als een nieuw personage. Maar in dit leven krijg je maar één beurt, dus het is belangrijk om zo lang als nodig in leven te blijven, om je gezondheid en energie op een goed niveau te houden terwijl je plezier hebt met het spel.

De echte jij bent in dit lichaam, in deze wereld geboren en bent vergeten dat het slechts een spelkarakter is. Het weet niet meer waar het vandaan komt, waar het naartoe gaat, waarom het de game speelt en wat het nut van deze game is. Het is helemaal ingepakt in de dagelijkse ervaringen van het leven. Maar nu leer je wat je werkelijk bent: een geest die niet kan worden geschaad of gedood, zelfs als het lichaam wordt geschaad of gedood. En net als bij een game, zijn sommige dingen die gebeuren in een script, bedoeld om vanaf het begin te gebeuren. ‘

Etherische en astrale lichamen


In tegenstelling tot het lichaam is je geest helemaal niet fysiek. Je kunt je geest niet aanraken of wegen. Om deze niet-fysieke geest door een fysiek lichaam te laten werken, moeten er een paar tussenliggende lagen zijn die hen verbinden. Deze lagen staan ​​bekend als het etherische en astrale lichaam. Ze hebben de vorm van je lichaam, maar zijn nauwelijks fysiek genoeg om het lichaam te beïnvloeden, terwijl ze ook worden beïnvloed door de geest. Normaal kun je de etherische en astrale lichamen niet zien, maar met speciale visie of speciale instrumenten kun je ze detecteren.

Levenskracht -energie

 
Het etherische lichaam ziet eruit als een spookachtige gloeiende kopie van je fysieke lichaam. Het is een energiepatroon dat uw biologische cellen helpt om op een georganiseerde manier te groeien en zich te gedragen, waardoor u in leven en gezond blijft. Denk aan het etherische lichaam als het veld van een magneet die aan een stel kleine metalen stukjes trekt en ze in een ordelijk patroon wijst. Het doet hetzelfde met de cellen in je fysieke lichaam. Zonder het etherische zou je fysieke lichaam uiteindelijk uit elkaar vallen. Mensen die hun ledematen verliezen bij ongelukken, blijven daar vaak iets voelen, ook al is het fysieke ledemaat verdwenen – ze voelen het etherische deel dat intact is gebleven. Normaal overlapt het etherische lichaam je fysieke lichaam, maar tijdens de slaap kan het uitzetten en er een beetje boven zweven. De energie waaruit het etherische lichaam bestaat, is levens-krachtenergie. Vers fruit en groenten hebben er veel van omdat ze leven, en iedereen weet dat vers gezonder voor je is dan gekookt, hoewel niet iedereen weet dat het is omdat koken ook de etherische levenskracht-energie in voedsel verwijdert.

Nog minder fysiek dan het etherische, maar ook levendiger en verfijnder is het astrale lichaam. Het doet het etherische lichaam wat het etherische doet met het fysieke. In feite beïnvloedt het de vorm en het gedrag van het etherische. Wat het astrale lichaam anders maakt, is dat in plaats van omgaan met levens-krachtenergie, het astrale handelt met emotionele en creatieve energie. In plaats van de cellen van je lichaam te bewegen, beweegt het je gevoelens. De soorten gevoelens die je regelmatig hebt, bepalen de vorm en kleur van je astrale lichaam. Maar omdat het astrale zo dicht bij de geest staat, is het uiterlijk vaak symbolischer dan wat dan ook. Een boze of slechte persoon zal bijvoorbeeld een astraal lichaam hebben dat er krom en eng uitziet, hoewel het fysieke lichaam er normaal uitziet.

Negatatieve gedachten 


Samenvattend: de geest beïnvloedt het astrale, het astrale beïnvloedt het etherische en het etherische beïnvloedt het lichaam. Op deze manier kan de geest het lichaam beheersen. Als je nu de hele tijd aan negatieve gedachten denkt, heeft dit invloed op je astrale lichaam en maakt het vol negatieve emoties, die vervolgens het etherische beïnvloeden door het donkerder en zwakker te maken, wat vervolgens na verloop van tijd ziekte in het fysieke lichaam veroorzaakt. Om gezond te blijven, is het daarom belangrijk om niet altijd stil te staan ​​bij stress, nutteloze negatieve gedachten en slechte gevoelens. ‘

 

Neem ook deel aan mijn gratis webinar: Het geheim van geluk hebben. 

https://www.puntvandeziel.com/acties/gratis-webinar-het-geheim-van-succes-hebben/