Chantal is 36 jaar, ze is getrouwt en moeder van 2 kinderen. Ze werkt als afdelingshoofd bij een groot transportbedrijf, maar is momenteel ziek thuis.

Vier jaar geleden zijn haar klachten ontstaan. Toen ze een zware stoel optilde, hoorde ze iets knappen in haar rug. Een halve dag later verging ze van de pijn, ze was door haar rug gegaan. De huisarts vertelde haar rustig aan te doen en toen het niet overging verwees hij haar door naar een fysiotherapeut.

De pijn bleef aanhouden

Fysiotherapie bleek voor haar klacht niet te helpen en ze werd naar een manueel  therapeut doorverwezen.

De pijn bleef echter en begon ook uit te stralen naar haar linkerbeen. De huisarts vermoede een hernia en stuurde Chantal door naar een neuroloog. Die liet foto’s en een CT scan van de rug maken. Daarop waren geen afwijkingen te zien.

Niets hielp tegen de pijn

De pijn werd alsmaar erger en erger en Chantal ging van dokter naar dokter. Maar niets hielp tegen de pijn.  Nu kan ze alleen nog maar heel moeilijk lopen, schuifelen eigenlijk.  Een paar honderd meter is haar al te veel.

Haar stemming lijdt er onder. Ze vind het erg moeilijk te accepteren dat ze dingen die vroeger vanzelfsprekend waren nu veel moeite kosten of haar helemaal niet meer lukken. Af en toe ziet ze het helemaal niet meer zitten. Ze zakt steeds verder in haar sombere stemming.

Haar wereld wordt kleiner en kleiner

Chantal komt bijna het huis niet meer uit en de sfeer thuis is erg bedrukt. Haar man en kinderen helpen haar met alles en proberen te doen alsof het pijnprobleem niet bestaat. Toch is overduidelijk dat ook haar gezin het erg moeilijk mee heeft.

Herkent je jezelf in het verhaal van Chantal en heb je ook vage pijnklachten waarvan de oorzaak niet gevonden kan worden. Neem dan contact met mij op en samen gaan wij werken aan jou pijnklachten.