Jacob is sinds enkele jaren gescheiden. Hij heeft een erg drukke baan, waarvoor hij veel onderweg is. Een half jaar geleden was bij betrokken bij een auto-ongeluk. Hij werd van achter aangereden.

Waarschijnlijk een whiplash 

Direct na het ongeluk had hij erg pijn in zijn nek. Op de foto’s die in het ziekenhuis werden gemaakt was niets te zien. Hij was gedwongen een paar dagen rust te nemen. Maar de pijn werd die minder en werd zelf erger. Hj voelde zich draaierig en erg misselijk. Aanvullende onderzoek liet geen afwijkingen zien. Waarschijnlijk een whiplash zeiden de artsen hem.

Jacob kon zich steeds minder goed concentreren, al ging dat in de loop van de tijd wel wat beter. De pijn die bleef en breidde zich uit van zijn nek naar zijn hoofd. Een zwaar drukken gevoel in zijn achterhoofd. Hij heeft al veel hulpverleners bezocht, ook diverse alternatieve methoden,  maar niets heeft tot nu toe geholpen.

Sinds het ongeluk niet meer de oude

Sinds het ongeluk is Jacob niet meer de oude. Hij kan niet meer zo goed werken als eerst. Hij probeert het wel, maar haalt niet zijn oude niveau. Iedere keer als hij hier mee wordt geconfronteeerd raakt hij erg gefrustreerd. Het lijkt ook wel alsof  zijn klachten voor anderen niet bestaan. Ook wil en kan hij zelf zijn klachten niet accepteren.