puntvandezielacupunctuurzeeland

Leef!

Ben je in staat volledig te leven, te voelen en te ervaren? Of voel je je ongelukkig, negatief en emotieloos? Is het laatste bij jou het geval, dan kan het zijn dat je levenscentra zijn afgesloten, of verstopt. Ze worden ook wel chakras genoemd. De mate van geslotenheid van deze chakra’s bepaalt exact in hoeverre je buiten de werkelijkheid leeft en daarom in een toestand van verdoving en strijd verkeert. Bij een blij, vruchtbaar en zinvol bestaan zijn de verschillende centra dan ook gelijkmatig geopend. Je bent je dan volledig bewust van jezelf en je omgeving, zit vol energie en voelt je gezond. 

Kijk breder 

Afhankelijk van de mate waarin je chakra’s zijn geopend, ben je in staat volledig te leven, te voelen en te ervaren. Als deze zijn afgesloten, dan voel je je ongelukkig, negatief en emotieloos. In veel spirituele filosofieën wordt hier over gesproken en worden er oefeningen gegeven die je kunnen helpen om je van hun bestaan bewust te worden en ze te openen. Meestal wordt dan gebruik gemaakt van meditatie-, concentratie- en ademhalingsoefeningen. Maar als er meer nadruk komt te liggen op de oefeningen in plaats van op de onderliggende houding van dit moment (die dus anders is dan bij iemand die perfect functioneert), dan hebben deze oefeningen hoogstens tijdelijk effect. In het ergste geval kunnen ze zelfs schadelijk zijn. Vooral omdat je niet bent afgestemd op de spirituele werkelijkheid en hier dus ook niet mee in contact bent. 

Nadruk groei 

Als je niet sterk en onafhankelijk bent, verantwoordelijk voor jezelf in de diepste betekenis van het woord, kun je de kracht van de energiestroom in je systeem niet verdragen. Daarom liggen bij mijn programma’s altijd de nadruk op jouw algehele ontwikkeling en groei, want dan kan er niets mis gaan. Mijn benadering is om je in de eerste plaats te confronteren met de werkelijke staat van je gevoelens en gedachten en met de denkbeelden die je over jezelf hebt. Vervolgens kunnen we dan de verkeerde ideeën wijzigen zoals angst en negatieve emoties. 

Leer verandering te omarmen 

Deze stappen zijn echt noodzakelijk. Je kunt aanvullende methoden gebruiken zodra een zekere mate van confrontatie met jezelf heeft plaatsgevonden zonder dat je vast houdt aan oude patronen van zelfbedrog en illusie.  In mijn ervaring als acupuncturist en coach zijn de meeste chronische gezondheidsproblemen terug te voeren op de onderdrukking van emotionele energie. Om deze emoties niet meer te onderdrukken en te laten zijn voor wat ze zijn, moeten we leren veranderingen te omarmen. 

Stap uit de comfort zone

Je kan beginnen  met dingen (regelmatig) te doen waardoor we ons ‘anders voelen’ dan ons gebruikelijke voorspelbare zelf. Het onbekende kan eng zijn. Oude gewoonten doorbreken kan heel moeilijk en ongemakkelijk zijn. Maar de enige manier om echte transformatie van lichaam en geest te bereiken, is door letterlijk een nieuw zelf te creëren. Angst zal ons altijd veilig in het vertrouwde houden, maar hier is geen groei. 

Welzijn vereist dat we “meegaan in de stroom” van het leven. Om flexibel te blijven en open te staan ​​voor verandering. Om onszelf uit te dagen. Ons hart te volgen (vreugde). Om een ​​risico te nemen.  

Zit je niet lekker in je vel? Voel je je somber of depressief? Heb je veel stress of ben je (beginnend) burn-out?

Neem dan contact met mij op om een afspraak te maken voor behandelingen met acupunctuur in combinatie met holistische coaching. 

PuntvandeZiel Acupunctuur & Holistische coaching
email: info@puntvandeziel.com 

M: 06-5578710. 

www.puntvandeziel.com