Acupunctuur in MIddelburg

Acupunctuur brengt je leven weer in balans!

De traditionele Chinese geneeskunde en dus ook acupunctuur is van mening dat een ziekte wordt veroorzaakt door verstoringen van de energiestroom, ofwel Qi, in het lichaam. Acupunctuur stimuleert punten op of onder de huid, acupunctuurpunten genoemd. Hierdoor kan deze Qi weer vrij stromen en herstelt de natuurlijke balans van het lichaam.

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur verbetert de functies van het lichaam en bevordert het natuurlijke zelfherstellende proces door specifieke anatomische plaatsen te stimuleren, acupunctuurpunten genoemd. De meest gebruikte methode om deze punten te stimuleren, is het inbrengen van fijne, steriele naalden in de huid.

Andere acupunctuur-technieken zijn : massage, moxibustion, warmtetherapie, cupping en de toepassing van kruiden. 

 

Acupunctuurbehandelingen kunnen de interne organen van het lichaam helpen om onevenwichtigheden te corrigeren. De moderne wetenschappelijke verklaring is dat acupunctuurpunten het zenuwstelsel stimuleert om chemicaliën in de spieren, het ruggenmerg en de hersenen vrij te geven. Deze chemicaliën veranderen de ervaring van pijn, of ze veroorzaken de afgifte van andere chemicaliën en hormonen die het eigen interne regelsysteem van het lichaam beïnvloeden.

Dit resulteert in het stimuleren van de natuurlijke helende vermogens van het lichaam en het bevorderen van fysiek- en emotioneel wel zijn.

Acupunctuur is effectief bij vele klachten. Vooral bij chronische klachten wordt acupunctuur ingezet, daar waar de reguliere geneeskunde vaak niet voldoende baat heeft.

Mijn specialisatie ligt op het vlak van lichte tot matig ernstige psychische klachten en psychosomatische (pijn)klachten. 

Acupunctuur Zierikzee | Acupunctuur Middelburg | Acupunctuur Zeeland

Neem contact op.

Heb je een vraag? Vul je gegevens in en wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld. 

Acupunctuur helpt bij veel klachten en pijn.

✓  Duizeligheid

✓  Nekpijn en schouderpijn

✓ rugpijn en kniepijn

✓  Hoofdpijn en migraine

✓  Slaapproblemen

✓  Vage klachten

✓  Vermoeidheid

✓  Lusteloosheid en Burn-out

✓  Psychische klachten

✓  depressie, nervositeit en angst

✓  Gevoelens van onrust

✓  Traumaverwerking

Laatste relevante posts.

Plantaardige olie

PLANTAARDIGE OLIE IS het perfecte gif  Over voeding schrijf ik niet zoveel, terwijl het altijd al mijn interesse heeft gehad. De reden dat ik weinig

Lees meer »