Acupunctuur in MIddelburg

Acupunctuur brengt je leven weer in balans!

Acupunctuur bestaat ruim 3000 jaar en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onderdeel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd. Bepaalde punten op het lichaam worden gestimuleerd, meestal met met een naald die de huid penetreert. Het verlicht pijn en behandeld verschillende gezondheidsaandoeningen.

De traditionele Chinese geneeskunde en dus ook acupunctuur is van mening dat een ziekte wordt veroorzaakt door verstoringen van de energiestroom, ofwel Qi, in het lichaam. Acupunctuur stimuleert punten op of onder de huid, acupunctuurpunten genoemd. Hierdoor kan deze Qi weer vrij stromen en herstelt de natuurlijke balans van het lichaam.

Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur verbetert de functies van het lichaam en bevordert het natuurlijke zelfherstellende proces door specifieke anatomische plaatsen te stimuleren, acupunctuurpunten genoemd. De meest gebruikte methode om deze punten te stimuleren, is het inbrengen van fijne, steriele naalden in de huid.

Druk, hitte of elektrische stimulatie kunnen de effecten verder versterken. Andere acupunctuur-technieken zijn : manuele massage, moxibustion of warmtetherapie, cupping en de toepassing van kruidengeneesmiddelen.

De klassieke Chinese verklaring is dat energiekanalen in regelmatige patronen door het lichaam en over het oppervlak lopen. Deze energiekanalen, meridianen genoemd, zijn als rivieren die door het lichaam stromen om de weefsels te irrigeren en te voeden. Een obstructie in de beweging van deze energierivieren is als een dam in een rivier die de stroom blokkeert.

De meridianen kunnen worden beïnvloed door de acupunctuurpunten te prikken; de acupunctuur naalden deblokkeren de obstructies bij de dammen en herstellen de normale stroom door de meridianen.

Acupunctuurbehandelingen kunnen daarom de interne organen van het lichaam helpen om onevenwichtigheden te corrigeren. De moderne wetenschappelijke verklaring is dat het aanprikken van de acupunctuurpunten het zenuwstelsel stimuleert om chemicaliën in de spieren, het ruggenmerg en de hersenen vrij te geven. Deze chemicaliën veranderen dede ervaring van pijn, of ze veroorzaken de afgifte van andere chemicaliën en hormonen die het eigen interne regelsysteem van het lichaam beïnvloeden.

De verbeterde energie en biochemische balans die door acupunctuur wordt geproduceerd, resulteert in het stimuleren van de natuurlijke helende vermogens van het lichaam en het bevorderen van fysiek en emotioneel wel zijn.

Acupunctuur is effectief bij vele klachten. Vooral bij chronische klachten wordt acupunctuur ingezet, daar waar de reguliere geneeskunde vaak niet voldoende baat heeft.

Mijn specialisatie ligt op het vlak van lichte tot matig ernstige psychische klachten en psychosomatische (pijn)klachten. 

Acupunctuur Zierikzee | Acupunctuur Middelburg | Acupunctuur Zeeland

Neem contact op.

Heb je een vraag? Vul je gegevens in en wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld. 

Acupunctuur helpt bij veel klachten en pijn.

✓  Duizeligheid

✓  Nekpijn en schouderpijn

✓ rugpijn en kniepijn

✓  Hoofdpijn en migraine

✓  Slaapproblemen

✓  Vage klachten

✓  Vermoeidheid

✓  Lusteloosheid en Burn-out

✓  Psychische klachten

✓  depressie, nervositeit en angst

✓  Gevoelens van onrust

✓  Traumaverwerking

Laatste relevante posts.

Plantaardige olie

PLANTAARDIGE OLIE IS het perfecte gif  Over voeding schrijf ik niet zoveel, terwijl het altijd al mijn interesse heeft gehad. De reden dat ik weinig

Lees meer »