Acupunctuur kan jouw succes op de werkvloer verhogen en biedt veel voordelen om je productiviteit te verhogen. Het kan ook de fysieke en emotionele effecten van een ongezonde of stressvolle werkomgeving verminderen.

Een productievere werkdag
Jouw gezondheid en welzijn zijn geen prioriteiten die alleen bedoelt zijn voor jouw vrije tijd. Gezondheid is een 24-uurs baan die gekoppeld is aan zowel je geluk als je productiviteit. Dit is de reden waarom de meest succesvolle mensen zich inzetten voor het verbeteren van hun eigen gezondheid en het helen van onderliggende pijn of condities die dagelijks een effectieve en dus productieve werkdag belemmeren. 

Haal het beste uit jezelf
PuntvandeZiel helpt professionals het beste uit zichzelf te halen door onderliggende pijn en stress op te lossen door deze te behandelen en door te leren hier mee om te gaan. 

8 voordelen van acupunctuur op de werkplek

1. Minder stress|

Stress is een van de belangrijkste redenen waarom mensen op zoek zijn naar acupunctuur. Of het nu gaat om eisen van ons werk of persoonlijke druk die we op onszelf zetten, bijna 77% van ons geeft toe dat we de fysieke symptomen van stress ervaren. Het is  bewezen dat acupunctuur stresshormonen en een gematigde gemoedstoestand verlaagt om angst te verminderen en algemene gevoelens van geluk te verbeteren.

2. Verminderde pijn rugpijn, nekspanning en verlichting van gewrichtspijn in de handen en armen

Toetsenborden, zware rugzakken, mobiele telefoons en een slechte houding zijn slechts enkele van de boosdoeners die het soort pijn creëren dat ons gedurende de werkdag beïnvloedt en ons ’s nachts wakker houdt. Acupunctuur biedt medicijnvrije pijnverlichting en vermindert ook zwelling en ontsteking.

3. Verlichting van hoofdpijn

Acupunctuur wordt al duizenden jaren gebruikt om hoofdpijn te behandelen. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat acupunctuur migraine kan verminderen of oplossen en langdurige effecten kan hebben. Aangezien de meest voorkomende bijwerkingen een gevoel van euforie en ontspanning zijn, is acupunctuur een keuzebehandeling voor diegenen die op zoek zijn naar een minder invasieve, drugsvrije optie.

4. Verminderde oogbelasting

Acupunctuur kan de spanning van de ogen die vaak verband houdt met nekspanning verhelpen.

5. Verbeterd immuunsysteem en verminderde ziektedagen

Acupunctuur kan ziekteverwekkers helpen bestrijden door het immuunsysteem van het lichaam te versterken. Een acupunctuurbehandeling kan ook de duur van verkoudheid verminderen en de symptomen verlichten. 

6. Verbeterde geestelijke duidelijkheid en verhoogde energie

Acupunctuurpatiënten geven aan mentaler helderder te zijn en ervaren vaak een golf van verhoogde energie. Verbeterde slaap is extra voordeel, daarom wordt acupunctuur gebruikt om slaapstoornissen zoals slapeloosheid te behandelen.

7. Verlichting van spijsverteringsproblemen

Het verband tussen de gezondheid van de spijsvertering en de algehele gezondheid is onontkoombaar. Acupunctuur kan het spijsverteringsstelsel effectief reguleren, wat goed nieuws is voor diegenen die geplaagd worden door spijsverteringsproblemen.

8. Allergie-verlichting

Acupunctuur kan van cruciaal belang zijn bij het voorkomen van allergieën. Maar het is belangrijk om behandelingen te ondergaan om uw lichaam te versterken voordat het allergie seizoen begint. Acupunctuur kan ook allergische symptomen verminderen en kan worden gebruikt in plaats van of in combinatie met antihistaminica.

Wil u meer informatie of het maken van afspraak , bel of mail mij dan info@puntvandeziel.

Zowel werknemers als werkgevers maken gebruik van strategieën voor een gezondere werkplek en een verbeterde productiviteit met acupunctuur, pijnbeheersing- en stressmanagement.