In de reguliere geneeskunde kom het regelmatig voor dat je te horen krijgt dat de artsen niet in staat zijn om de echte oorzaak van pijn te vinden. Zelfs na verschillende soorten uitgebreide onderzoeken is er geen oorzaak van de pijn te vinden. 

Je hoeft niet je hele leven met pijn te lopen
In dat geval wordt vaak aan jou verteld: ‘Er is niets mis met je’, of ‘Sorry, we kunnen er niets aan doen, en je zult ermee moeten leren leven’ of zelfs ‘Het zit allemaal in jouw hoofd’. Dit is verschrikkelijk om te horen, het maakt je onzeker en je gaat twijfelen aan jezelf. Maar je hoeft niet je hele leven met pijn te blijven lopen! Er is wat aan te doen! Je moet alleen zelf stappen zetten en erkennen dat jij zelf verantwoordelijk bent voor je eigen proces. 

Er gebeuren wonderen
Gelukkig, heeft acupunctuur een zeer goede reputatie als het gaat om het verlichten of oplossen van pijn. Als je acupunctuur dan combineert met andere behandelmethoden zoals energie- en lichaamswerk, counseling, voeding- en leefstijladvies, dan gebeuren er wonderen. 

•  complete pijnverlichting
•  vermindering van pijnniveaus
•  verbetering van het vermogen om met je pijn om te gaan
•  verlichting van je bijbehorende symptomen
•  regulering van je emoties
•  toename van je energie
•  een toename van je vermogen om elke dag te presteren
•  verbetering van je kwaliteit van leven
•  vermindering van jouw afhankelijkheid van ongeschikte medicatie

Zie een pijnvrij leven voor je
Acupunctuur behandeling voor pijn is gevarieerd en grotendeels gebaseerd op de oorzaak van de pijn. Zelf kan je al beginnen met bewust te worden van je eigen weg naar een pijnvrij leven. Zie dit pijnvrije leven voor je! En stel jezelf alvast een aantal vragen: Welke wijzigingen kan ik zelf aanbrengen om mijn pijn te verlichten of te overwinnen? Wat zijn de belangrijkste redenen om deze wijzigingen aan te brengen? De stappen die ik van plan ben om te veranderen zijn? De manieren waarop andere mensen mij kunnen helpen zijn? Ik weet dat mijn plan werkt als? Sommige dingen die van invloed kunnen zijn op mijn plan zijn? 

Het proces van verandering dat in jou plaatsvindt, gebeurt niet op een oppervlakkig niveau, doordat je louter positief denkt. Het omvat het onderzoeken, ontdekken en veranderen van je diepste, meest basale houdingen ten opzichte van het leven. Onderzoek, voel, en erken, daar zit namelijk de oorzaak van je pijn.