Wanneer je jezelf echt toestemming geeft om te eten wat je wilt, werkt dat door op je lichaam. Je bedankt daardoor niet alleen jezelf, maar je bewijst ook eer aan de oorsprong van je voeding.  Als je vrede hebt met wat je eet, dan is ook de dreiging van het nu of nooit eten verdwenen. Wanneer je niet langer het gevoel hebt dat je jezelf van bepaalde voeding onthoudt, dan geef je jezelf de ruimte om te voelen. Vind ik de smaak echt lekker? Houd ik er van hoe deze voeding aanvoelt in mijn lichaam. Zou ik het weer op deze manier eten?  Het is immers niet de laatste keer dat je deze voeding eet. 

Onbedwingbare verlangens

Geef jezelf dus toestemming om te eten wat je wilt.  Als je jezelf voorhoudt dat je sommige dingen niet mag of kan eten, dan leidt dit uiteindelijk uiteindelijk alleen maar tot onbedwingbare verlangens. Want echt.. je zal een keer toegeven aan je verlangens en het door jezelf verboden voedsel eten, intenser dan ooit. Met als gevolg dat je te veel gaat eten en ook nog een schuldgevoel hebt.

Je kunt geen vrede sluiten met je voeding door een oorlog te verklaren tegen je lichaam en het voedsel wat je tot je neemt. Dit wakkert alleen maar het obsessieve denken over eten aan. En dit heeft dan weer als gevolg dat je teveel gaat eten en je jezelf loskoppelt van je lichaam. Je wordt een vreemde van je eigen lichaam.

Intuïtief eten

Vrede sluiten met je voeding is een belangrijk onderdeel van intuïtief eten. Dit is eten wat je wilt in afstemming met je honger en volheids-niveau. Bewust kiezen voor wat jij wilt eten, zonder er schaamte of oordeel over te hebben, je bent geen goed of slecht persoon op basis van wat je eet. Contact maken met je voeding, contact maken met jezelf. 

Uiteindelijk gaat het over hoe jij je je emotionele gezondheid waardeert  in combinatie met de moraal van je eten. 

Het is vooral een leuke, vrolijke en liefdevolle manier van bezig zijn met eten. Respect voor je voeding, traditie, de natuur en voor jezelf. Genieten van eten en er echte en eerlijke momenten van maken waarbij je jezelf en je omgeving eert door de beste en meest geschikte voeding te kiezen wat past bij jou, je omgeving en de situatie.

Pure en eerlijke voorlichting over voeding

Je onderzoekt bijvoorbeeld je bereidheid om vrede te sluiten met je voeding en hoe je  hiervoor een veilig omgeving kan creëren. Je leert hoe je je eeterving kan beoordelen en controleren. Ook krijg je inzicht in de keuzes die je maakt op bewust en onbewust niveau. Je krijgt pure en eerlijke voorlichting over voeding zodat je begrijpt wat echt goed voor jou is.  Dit noem ik persoonlijke voedingsadvies waarbij je intuïtief leert eten en drinken, zonder dat je inlevert op comfort.

Het is geen dieet, want om eetgewoonten onder controle te houden, houdt een dieet zich aan starre regels, die dicteren. Eten volgens die regels lijkt prima te werken, totdat er iets misgaat. Er gebeurt iets in je leven, een emotie, gedachte of een hunkering verder en bam, hap, slik weg. Tot ziens voedselregels en er komt een alles of niet voedselfeest. Opschieten, opeten, voordat je van gedachten verandert.  En dan morgen weer een nieuwe dag met de verboden lijst.  Dit zie je ook vaak terug bij mensen die gaan starten met een dieet of een goed voornemen.

Wil je hulp?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen, neem dan gerust contact met mij op. Omdat ik als doel heb om jouw totale gezondheid weer in balans te brengen, behandel ik jou  in een kort of langlopend Gezondheidsprogramma die afgestemd is op jouw persoonlijkheid en situatie.

Ik wil jou leren dat er belangrijke wederzijdse verbanden zijn tussen lichaam, geest, emoties en spirituele energieën. Zodat je zelf en je omgeving weer gaat voelen en vanuit je hart gaat leven. Dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen welbevinden. Hierbij begeleid ik jou als therapeut, als inspirator en vormen wij samen een team.